Sighișoara

Sighișoara  “Perla Medievală a României” este situată în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.

Orașul este situat pe un deal, unde acum mult timp în urmă s-a construit Cetatea Sighișoarei și mai este denumit și Dealul Cetății. Este un oraș mic dar poate fascina orice turist iubitor de vechi și de istorie mai ales datorită legendei legată de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit în cetate.
În vârful unui deal există o cetate fortificată cu întăriri și pasaje secrete și cu un turn de ceas, precum și casa în care a locuit Vlad Țepeș, cunoscut de turiști sub pseudonimul de Dracula. Planul orașului medieval sau cetate este caracteristic orașelor germane întemeiate în evul mediu. Arhitectura clădirilor din Sighișoara au și acestea influență germană.


Clădirile din centrul vechi au o frumusețe aparte, culorile pastelate rămase relativ neschimbate încă de la construcția lor atrag privirile vizitatorilor mai ales prin arhitectură și diversitate. Au fost cândva locuite de mari personalități române și germane și pe parcurs au fost transformate în unități meșteșugărești și comerciale.
În Sighișoara se practică un turism de recreere ce reconstruiește legătura dintre om și natură, astfel locurile preferate de aici pentru odihnă și agrement fiind Dealul Gării, Platoul Breite și Hula Danesului.
Anual se ține în Sighișoara festivalul medieval denumit “Sighișoara Medievală” care în fiecare an vine cu diferite activități și spectacole menite să încânte turiștii români dar și străini pentru câteva zile.
Orașul Sighișoara este opera coloniștilor germani aduși în Transilvania pentru a păzi vechile frontiere ale regatului maghiar, însă descoperiri mai vechi arată că în subsolul dealului pe care se află Ceatatea, există urme ale unor așezări datând de la începutul epocii fierului.


De-a lungul anilor au existat mai multe încercări de ocupare al cetății prin diferite metode, însă au eșuat după care au urmat cutremure, epidemii și incendii, astfel mulți locuitori au avut intenția de a părașii orașul definitiv. Istoria acestui oraș a fost una zbuciumată și s-a derulat lent, datorită evenimentelor multiple care au adus după sine modificări importante arhitecturale.
Înfățișarea Cetății se datorează eforturilor de reconstrucție iar istoria medievală se încheie la sfârșitul sec 19 lăsând moștenire acest oraș unic în Europa.

 

© 2021 Hotel Bulevard Sighisoara. All Rights Reserved. Designed By.Piludesign